ДОМА

Уживаме со Аперол

Вечерва уживаме во фантастичниот Аперол Шприц

Аперол-шприц е традиционален италијански коктел кој во Италија најчесто се пие навечер од 19 до 21 часот.

Италијаните би се одрекле од вечерата, но во ниту еден случај од овој коктел кој се прави на многу едноставен начин.

Аперол-шприцот е комбинација од ликер од портокал (Аперол), пенливо венециско вино (Прошек) и сода-вода.

  • Hits: 3973